Instructies voor het snijdocument

Om onze laser cutter met de juiste informatie te voeden moet je een aantal regels volgen. Op deze pagina geven we je heldere instructie voor het aanleveren van een snijdocument met de grootste kans op succes.

1. Snijden en/of graveren?

Snijlijnen (door-en-door) geef je aan met een rode lijn (Rood 255, Groen 0, Blauw 0) met een dikte van 0,1 pt of gebruik “haarlijn”.

Graveren stel je in door alle te graveren onderdelen de kleur zwart te geven (Rood 0, Groen 0, Blauw 0).


2. Ontwerp op ware grootte

Wij werken op ware grootte in millimeters. Jouw ontwerp kan dan niet groter zijn dan 980 mm x 580 mm. Het materiaal dat je wilt bewerken mag wel groter zijn, zo lang je maar een maximale breedte van één meter (1.000 mm) aan houdt.

Stel je wilt een deur voorzien van een ontwerp dan kunnen we die deur – zelfs al is hij drie meter hoog – gewoon door de machine heen schuiven.


3. Maak ook een snijlijn voor de buitenkant

De kaders van een object moeten natuurlijk ook uitgesneden worden met de lasersnijder. Dus vergeet niet om ook een snijlijn om je project heen te plaatsen!


4. Gebruik ál je materiaal

Wil je meerdere objecten of onderdelen snijden, deel het plaatmateriaal dan zo slim mogelijk in, zodat niets verloren gaat.


5. Lettertypen

Zet alle lettertypen om naar contouren, om font-conflicten te voorkomen.


Aan de slag?

Is je ontwerp af? Controleer alle details aan de hand van de tips hierboven en exporteer jouw design als .pdf, .eps of .dxf. Vervolgens kun je je ontwerp hier uploaden. Maar mailen mag natuurlijk ook.